fbpx A bizonytalanság visszatér - Hogyan mozgósítsuk külső és belső erőforrásainkat, hogy a viharos időkben reziliensek (rugalmasak és erősek) maradjunk? | SEED Alapítvány

A bizonytalanság visszatér - Hogyan mozgósítsuk külső és belső erőforrásainkat, hogy a viharos időkben reziliensek (rugalmasak és erősek) maradjunk?

Online Vállalkozói Fórum - Egy szakértő, egy vállalkozó, egy téma, 1 óra

A következő szakmai beszélgetés időpontja:
2022. április 07., csütörtök, 17:30-19:00 
 

A beszélgetőpartnerek:

  • Kirov-Farkas Cecília mentálhigiénés szakember, szupervízor SEED Alapítvány
  • Horváth Flóra, a Fecskefészek Gasztroműhely létrehozója, az Országos Vállalkozói Mentorprogram mentoráltja

A téma:

A bizonytalanság visszatér - Hogyan mozgosítsuk külső és belső erőforrásainkat, hogy a viharos időkben reziliensek (rugalmasak és erősek) maradjunk?

Részletes program:

A COVID-19 világjárvány komoly zavarokat okozott, és hosszú távú változásokat idézett elő a világban, az üzleti -és magánéletünkben. Felocsúdtunk a sokkból, de még mielőtt kész stratégiai válasszal álltunk volna elő, hogy életünket és vállalkozásunkat egy "másik normális" mederbe tereljük, a szomszédunkban zajló orosz-ukrán háború újra gyomorszájon vágott bennünket. A globális egészségügyi válság közepette kibontakozott egy humanitárius válság is. A válság nem újdonság, és mint ahogy a nap minden nap felkel, olyan biztos, hogy mindig új problémák, kihívások fognak minket próbára tenni, amelyek megoldásra várnak, de közben a haladásunkat is szolgálják.

A válságokkal kapcsolatban nem elegendő csak a beáramló információkat értelmezni, rendszerezni, hanem a helyzetre adott ad hoc reakcióktól a nagyobb ellenállóképesség (reziliencia) kiépítése irányába szükséges mozdítani a vállalkozást és saját magunkat is. Emellett folyamatosan fókuszban tartandó, ami a horizonton túl van, és ki kell építeni és/vagy erősíteni a bizonytalanság folyamatos kezelésére szolgáló kompetenciákat, stratégiákat.

Az emberpróbáló helyzetekből megerősödve kikerülni akkor lehet, ha megfelelő felkészültséggel "várjuk" a kiszámíthatatlan fenyegetéseket, változásokat. Bár látszólagos ellentmondás van a tudatos tervezés és váratlan események idején történő azonnali cselekvés között, ez valójában nincs így. A külső és belső erőforrásaink és folyamataink pontos ismerete meghozza ennek az összefüggését. Hogyan lehet megteremteni magunk körül a támogató erőteret? A realitás talaján maradva hogyan tudjuk megőrizni magunk és szervezetünk pozitív hozzáállását zord körülmények között is? Az online fórumon támpontokat kapunk, valamint megismerünk egy jógyakorlatot arról, hogyan építhetjük ki saját magunk és vállalkozásunk ellenállóképességét az ismeretlen jövővel szemben.


A fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2022. április 07. 12:00