fbpx A SEED Alapítvány a Vállalkozónői Nagykövetek Európai Hálózatában | SEED Alapítvány

A SEED Alapítvány a Vállalkozónői Nagykövetek Európai Hálózatában

Nanny logo

Az Európai Bizottság Versenyképesség és Innováció Programja 2009 októberében hívta életre a hálózatot abból a célból, hogy sikeres vállalkozónők – saját példájukon keresztül is – ösztönözzék a nőket a vállalkozóvá válásra. A nagykövetek mintaként szolgálnak mások számára, és hangsúlyozzák a nők szerepét a versenyképesség erősítésében, valamint a munkahely-teremtésben. Népszerűsítik a vállalkozást iskolákban, egyetemeken, helyi közösségekben és a médiában. Cél a nők önbizalmának és magabiztosságának erősítése, amely a sikeres üzleti vállalkozás indításának egyik alapfeltétele.

Induláskor tíz ország vett részt a programban, de 2010 végétől további 12 tag-, illetve tagjelölt állam, így Magyarország is bekapcsolódott. A hazánkban megvalósuló program neve „Network of Female Entrepreneurs in Hungary” (Női Vállalkozók Magyarországi Hálózata), röviden NANNY. A programot a MAG Zrt., a Dunaújvárosi Főiskola Innováció Menedzsment Központja, a nyíregyházi PRIMOM Vállalkozói Központ, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a SEED Alapítvány közösen valósítja meg.

A magyarországi vállalkozónői nagykövetek listáját, valamint a program rendezvényeit hamarosan közzétesszük, és a továbbiakban folyamatosan kommunikáljuk honlapunkon, hírleveleinkben.