fbpx A SEED Alapítvány is részt vett az Európai KKV hét rendezvényein, amelynek központi témája: "A női és fiatal vállalkozók" | SEED Alapítvány

A SEED Alapítvány is részt vett az Európai KKV hét rendezvényein, amelynek központi témája: "A női és fiatal vállalkozók"

Idén az Európai KKV Hét brüsszeli központi eseményének a témája „ A női vállalkozók az üzleti életben” volt. 2012. október 17-ei tanácskozás témájának aktualitását az a beszédes számadat jelzi, hogy a kezdő vállalkozók 30%-át ma már a női vállalkozók teszik ki. Az Európai Bizottság képviselői jelezték, hogy a Horizon2020 támogatási programban előreláthatólag külön fejezet foglalkozik majd a női vállalkozók támogatási lehetőségeivel. A magyarországi központi rendezvényre 2012. október 18-án Székesfehérvárott került sor a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)-Enterprise Europe Network, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Tempus Közalapítvány közös szervezésében.

A program – mely egyaránt szólt a vállalkozásoknak és a fiataloknak is – több mint 100 fő részvételével zajlott 2012. október 18-án a székesfehérvári Gazdaság Házában. A rendezvény céljai között szerepelt, hogy hasznos információkat nyújtson mind a működő KKV-k részére, mind azon érdeklődők számára, akik egyelőre csak fontolgatják egy vállalkozás beindítását. A program másik kiemelt témaköre a női vállalkozói lét volt. Bemutatták az Erasmus és a Leonardo programok keretén belüli, KKV-k számára kedvező gyakornok csereprogramot. Balázs Tibor, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója a női vállalkozásokkal kapcsolatban nyújtott hasznos információkat a konferencia résztvevői számára. A hivatalos sajtóközlemény innen letölthető.