fbpx Álmodók és Teremtők házigazdája | SEED Alapítvány

Álmodók és Teremtők házigazdája

TEDxSomlóiStWomen logo

Az idei évben Kautzky Armand, mint házigazda vezeti a programokat, akit színházi megjelenései mellett szinkronhangjáról is sokan ismernek.

Színművész, szinkronszínész, a Sláger Rádió majd a Juventus Rádió hangja Egerben, 1964. november 12-én született. Szülei, Kautzky Ervin és Kopetty Lia maguk is neves színészek.

Előnynek érzem, hogy ebben a családban láttam meg a napvilágot, ugyanis nálunk mindenhol művészet volt: könyvek, zene és színház vett körül. A példamutatást tartom a legjobb nevelésnek, magam is ezt az utat követem. A színház, túlzás nélkül mondhatom, a második otthonom. Csecsemőkorom óta a kulisszák mögött éltem, gyakran játszottam a fodrásztárban, ültem a súgó ölében. Ez persze önmagában még nem predesztinálja az embert a pályára, például a nagybátyám gyerekei nem lettek színészek. Annak idején senki nem hitte volna, hogy a színészet lesz a hivatásom. Csendes, visszahúzódó, a sarokban szemlélődő, szemüveges kisfiú voltam. Tíz-tizenkét éves korom tájékán - az első szavalóverseny idején - következett be a váltás, amikor megéreztem ennek az egésznek (nem tudom másképp mondani) a mákonyát, a mámorát.

Több tévéfilm- és filmszerep, de még több szinkronszerep fűződik nevéhez. Az ő kellemes, tisztán csengő hangján szólal meg magyarul Tom Cruise a "Top Gun"-ban, Pierce Brosnan, mint James Bond, Patrick Swayze a "Dirty Dancing"-ben, Richard Dean Anderson, mint MacGyver és James Denton, mint a "Született feleségek" jóképű vízvezeték-szerelője, Mike Delfino.

Harmincöt éves korában talált rá a szerelem, már aggódott is egy kicsit, mi lesz, ha agglegény marad. Feleségével, Adriennel és két gyermekükkel, Armanddal és Luciaval él boldogan.

Kautzky Armand közel húsz évig volt a Madách Színház tagja. 2009 óta azonban szabadúszó.

Hiányzik a társulati élet, az a szakmai műhely, amit ez az életforma jelentett, azok a közös munkák, amelyek mind a produkcióra irányultak. De sok új lehetőséget is hozott az önállóság.” mondja Armand. 2010 óta a Madách Színházban induló musical-színész osztályban tanít, amellyel legtitkosabb vágya vált valóra: „Művészi beszédet tanítok, s ez számomra azért is nagyon fontos, mert egész életemben vigyáztam arra, hogy a kimondott szó valóban varázslatos legyen, és hogy mennyire nem mindegy, hogyan fogalmazunk, mit is mondunk valójában.

Idén a TEDxSomlóiStWomen házigazdájaként varázsolja el a sármjával és hangjával az Álmodók és Teremtők közönségét.