fbpx Az első kommunikációs tréning a Gyerevissza Programban | SEED Alapítvány

Az első kommunikációs tréning a Gyerevissza Programban

GYEREVISSZA

Bardóczy Zsuzsanna (Roobycon Consulting Kft.) szavaival mutatjuk be a projekt első kommunikációs tréningjét, amelyet 2012. november 28-29-én valósult meg a SEED Alapítvány szervezésében.

„Ez alkalommal, olyan édesanyákkal dolgoztunk, akik úgy gondolják vállalkozóként térnek vissza a munka világába. Hamar kiderült, hogy nem csak a - meglévő, vagy leendő - vállalkozások területe, de az azzal kapcsolatos elképzelések, elvárások is igen széles palettát ölelnek fel. Egy dologban viszont teljes volt az együttállás, azoknak az információknak, válaszoknak a megszerzése, amelyek a "hogyan tovább" döntés meghozatalát segítik. A rendhagyó program, olyan közeget kívánt teremteni, ahol bátran elhangozhattak az eddig még választ nem kapott, vagy ki sem mondott kérdések. A bizalom és a befogadó közeg viharos gyorsasággal épült az addig még teljesen idegen résztvevők között. Az eleinte bátortalan, félszeg kérdések helyébe hamarosan a személyes, ugyanakkor mások problémájához is kapcsolódó témafelvetések léptek. A kommunikáció területén többek között olyan fontos témákat dolgoztunk fel, mint:

  • A hölgyek saját vállalkozásukról alkotott képe, az abban betöltött új szerepük kommunikálása mind a család, mind a piaci szereplők felé.
  • A szükséges erőforrások, ezen belül a saját személyiségük, mint a vállalkozás egyik fontos erőforrása.
  • Az önbizalom erősítése a személyes erőforrások segítségével.

A szünetekben kortyolt tea és kávé mellett is folytatódott a témák " tovább beszélése", feldolgozása, ez szintén megerősítést adott a konkrét elképzelések, és azok megvalósítása felé tett lépésekhez. A  közös célunk, hogy támogatást kapjanak a résztvevők a további, vállalkozással kapcsolatos döntéseik meghozatalában - teljesült.”

További információ a gyerevissza.hu weboldalon.