fbpx Beszámoló a „Sikeres nők a sikeres Európáért” c. Grundtvig projektünk olaszországi útjáról | SEED Alapítvány

Beszámoló a „Sikeres nők a sikeres Európáért” c. Grundtvig projektünk olaszországi útjáról

Successful Women for the Successful Europe

A „Successful Women for the Successful Europe” című Grundtvig Tanulási Kapcsolatok projektünk keretében 2012. május 10-12 között Olaszországban, Vercelliben jártunk az egyik projektpartnerünknél, az Andromeda Societa Cooperativa-nál (Andromeda Szociális Szövetkezet).

A workshop címe: „How to increase sustainable business” volt. A rendezvényen 35 vállalkozónő volt jelen 4 országból (Bulgária, Olaszország, Magyarország, Németország). A legnagyobb létszámú delegációval az olaszok mellett a SEED Alapítvány képviselte magát.

A kétnapos program során a projekt partnerek megbeszélését követően először megismerkedtünk az Andromeda tevékenységével. Itt megállapíthattuk, náluk is ugyanolyan nehéz a fogyatékosok számára a szociális szövetkezet munkáját úgy szervezni, hogy az piacképes legyen. Ezt követően megismerkedtünk Vercelli nevezetességeivel.

Másnap a workshopon a résztvevők bemutatkozását követően izgalmas csoportmunka folyt a tematikusan kialakított csoportokban, amelynek során a résztvevők jobban megismerhették egymás munkáját, vállalkozását. E közös munka segítette a kapcsolatok kiépítését a vállalkozónők között. Sajnos a nap nagyon hamar véget ért, szívesen dolgozott volna még mindenki együtt.

A workshop nagyon tanulságos és hasznos volt minden résztvevő számára. Megismerkedhettünk más nemzetek vállalkozónőivel, az ő problémáikkal. A vállalkozások nemzetközi piacra való kilépése érdekében kapcsolatokat építhettünk ki velük, gyakorolhattuk az angol nyelvet, és nem mellesleg közelebbről is megismerkedhettünk az olasz konyha remekeivel.

Nagyon izgalmas és fárasztó napok után élményekkel gazdagon tértünk haza.