fbpx Egy startup születése szegeden: Controleo, az okos kapcsoló! | SEED Alapítvány

Egy startup születése szegeden: Controleo, az okos kapcsoló!

Állami támogatással 2014 áprilisán végre megvalósult egy régóta dédelgetett ötlet, mely „egyszerűen nagyszerű”, ahogyan az ötletgazdák fogalmaznak: az Új Széchenyi Terv támogatásával a DAOP-1.3.1-12-2012 számú konstrukció keretein belül jöhetett létre a szegedi székhelyű Power Management Kft. által megálmodott bluetooth modulos fali kapcsoló és az azt irányító, dinamikusan bővíthető irányítási rendszer.

Az elképzelés lényege, hogy létrejöjjön egy olyan, bluetooth kapcsolaton keresztül okostelefonnal távvezérelhető kapcsoló, mely önmagában, teljesen hétköznapi kapcsolóként is működik és bontási és egyéb munkálatok nélkül, könnyedén beszerelhető bármelyik háztartásba. A Controleo projekt és rendszer hosszú távú célja egy épületirányítási és felügyeleti rendszer kialakítása, melyet a már meglévő ingatlanok is könnyen telepíthetnek, használhatnak, valamint könnyen bővíthető új funkciókkal, elemekkel, irányítható eszközökkel.

A „Controleo, az okos kapcsoló” csak az első lépés a Controleo termékcsalád palettáján. A start-up cég a projekt továbbfejlesztéséhez, a sorozatgyártás elindításához befektetők jelentkezését várja. További információ: www.controleo.com