fbpx Együttműködés a Speciál Pécs klaszterral | SEED Alapítvány

Együttműködés a Speciál Pécs klaszterral

A SEED Alapítvány és Speciál Pécs klaszter a fogyatékos emberekért (www.specialpecs.hu) stratégiai együttműködést kötött, melynek célja, hogy a SEED a kisvállalkozások fejlesztése terén szerzett tudásával és tapasztalatával segítse a klaszter működését és fejlesztési projektjeit.

A megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazó, illetve a számukra szolgáltatásokat nyújtó KKV-knak és nonprofit szervezeteknek speciális feladatokat kell ellátniuk, amihez sok esetben nincs meg sem a kellő speciális tudásuk, sem a tapasztalatuk. Munkájuk támogatásához jelenleg nem áll rendelkezésükre semmilyen elérhető tudásbázis, a nyújtott speciális szolgálatásaik ezért sok esetben improvizatív jellegűek, és a felhalmozódó gyakorlati tapasztalataik megosztása sem megoldott. A szolgáltatásokat igénybe vevő fogyatékos emberek számára is problémát rejt ezen helyzet, hiszen nem kapnak átfogó tájékoztatást a lehetséges szolgáltatókról, az ott elérhető konkrét, speciális szolgáltatásokról, és nincs lehetőségük a személyes visszajelzések, minősítések alapján történő tájékozódásra.

A Speciál Pécs Klaszter és a SEED Alapítvány együttműködésének eredményeként olyan vállalkozásfejlesztési tudásanyagok készülnek el, amelyek egyaránt lesznek hasznosak a fogyatékos személyek, illetve az őket alkalmazni kívánó, vagy a velük ügyfél-szolgáltatói kapcsolatba lépő kis-, és középvállalkozások számára.

A fejlesztés részeként a napokban egy közös kutatási projekt indul (amelyben részt vesz még a Pécs, Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (www.pbkik.hu), és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Baranya Megyei Szervezete (www.voszbaranya.hu) is).