fbpx Elindult a „Sikeres nők a sikeres Európáért” című projektünkben a közös munka az olasz, német és a bolgár partnerekkel | SEED Alapítvány

Elindult a „Sikeres nők a sikeres Európáért” című projektünkben a közös munka az olasz, német és a bolgár partnerekkel

Successful Women for the Successful Europe

A projekt a Grundtvig Tanulási kapcsolatok pályázat keretében valósul meg, melyben célunk, hogy a vállalkozónők hálózat építési képességét fejlessze a projektben megvalósuló workshopokon keresztül. Ezen kívül az, hogy segítse a résztvevő felnőttképzési intézmények tapasztalatcseréjét, és nemzetközi együttműködését.

A projektben részt vesz a SEED Alapítványon kívül a német Gründer Regio M., az olasz ANDROMEDA Societa' Coooperativa Sociale Onlus, valamint a bolgár Polymetis SRL. Mindegyik szervezet széles körű tapasztalatokkal rendelkezik vállalkozónők képzésében.

2011. november 29-december 2. között Budapesten zajlott a projekt előkészítő találkozó, ahol a résztvevők miután megismerkedtek Budapest néhány nevezetességével, majd bemutatták egymásnak szervezeteiket, a vállalkozónői képzéseik metodikáját, és megállapodtak a projekt megvalósításának ütemezésében. A munka rendkívül hatékonyan, gördülékenyen valósult meg.

A projekt Facebook oldala már elkészült, amelyet érdemes „lájkolni”, mert itt jelenik majd a projekttel kapcsolatos minden fontos információ. A projekt következő eseményére Olaszországban kerül sor 2012 májusában, melynek fő témája a szociális szövetkezetek eredményes működtetése lesz. A találkozóra a témában dolgozó női vállalkozókat szeretnénk majd kiutaztatni, melynek feltételei a projekt Facebook oldalán lesznek elérhetőek.