fbpx Innovációs pályázatot hirdetett a svéd kereskedelmi testület | SEED Alapítvány

Innovációs pályázatot hirdetett a svéd kereskedelmi testület

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület a Gran Prize interdiszciplináris díjjal a bolygó legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről minden évben.

A most meghirdetett pályázat benyújtásának határideje 2017. április 17., a pályázóknak személyes szakmai önéletrajzot is csatolniuk kell a pályamű pontos leírását. A svéd kereskedelmi testület a pályázati anyagot elektronikus formában várja, a feltöltő felület a szervezet honlapján található.

A pályázaton a bírálati szempontok között található a pályamű újszerűsége (az innovációs teljesítmény, az ötlet újdonsága, az ötlet eredetisége, a társadalmi felelősségérzet, a fenntarthatóság, a környezettudatosság, a gazdasági hasznosítás potenciálja, valamint a technológiai aspektus. Küszöbfeltétel a fenntarthatóság, újszerűség és a tematikai megfelelés.

A svéd kereskedelmi testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el az innovatív díj létre hozására és annak kamatait felajánlja a díj finanszírozására.

A Gran Prize díjátadóra minden év májusában kerül sor az ünnepélyes Gran Gála keretében.