fbpx Kicsiben is hatékonyan – vállalkozói tudás mikrovállalkozóknak | SEED Alapítvány

Kicsiben is hatékonyan – vállalkozói tudás mikrovállalkozóknak

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Könyv- és projektbemutató

2009 végén a SEED Alapítvány két tankönyvet, illetve oktatási segédletet is megjelentetett a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával.

"Pályakezdő munkanélküliek helyett tudatos vállalkozók" című projektünk olyan szakmákban végzett fiataloknak ad naprakész vállalkozási ismereteket, amelyekben alkalmazotti állás alig van, az önfoglalkoztatás a jellemző. A célcsoport nagyon sokszínű, egyetemek (például fordítók), középiskolák (például mezőgazdasági szakmunkások) és szakképző intézmények (például fodrászok) tanulói egyaránt megtalálhatóak benne.

A másik projekt – amelynek címe "Tudatos működés, ösztönző vezetés, növekedés" – azoknak a vállalkozóknak (és alkalmazottaiknak) szól, akik már elértek egy bizonyos stabilitást, és növekedni, másoknak is munkát adni szeretnének. Nem könnyű feladatra vállalkoznak azok, akik az önfoglalkoztatói kereteket átlépve, felveszik az első néhány alkalmazottat. A számtalan megoldandó probléma közül projektünk kettőnek az enyhítését tűzte ki célul: az információhiánynak (ide értve a klasszikus foglalkoztatási ismereteken túl a vállalkozói ismeretek és kompetenciák bővítését), valamint a vállalkozók és alkalmazottak közötti alacsony együttműködési készségnek.

2010. április 15-én került sor a könyvek bemutatójára, ahol Laczkó Zsuzsa és Sellei Anna projektvezetők prezentálták a programokat és mutatták be a könyveket.

A rendezvényen a vállalkozások és vállalkozásfejlesztők számára igen hasznos további köteteket is bemutattak. Vecsenyi János, a SEED Alapítvány elnöke Kisvállalkozások indítása és működtetése, Szirmai Péter kurátor pedig a Klein Sándor pszichológussal együtt jegyzett, Üzleti tervezés, üzleti gondolkozás című könyveket ismertették röviden.

A helyszínen megtekinthető volt Josehp F. Salamone – Deneb L. Pirrone – Muriel T. Anderson: A vállalkozás alapjai című könyv is, amely magyar és angol nyelven szól elsősorban fiataloknak, illetve az őket oktató tanároknak.

A rendezvény helyszíne a Budapest Esélyközpont volt. Köszönjük a Budapest Esély Nonprofit Kft.-nek a térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátott termet.