fbpx Switch Energy Project - Dr. Scott Tinker: „Switch” című film vetítése | SEED Alapítvány

Switch Energy Project - Dr. Scott Tinker: „Switch” című film vetítése

Switch Energy Project

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési alapítvány és a Climate-KIC Central Hungary közös szervezésében az Arcos Filmstúdió együttműködésével meghívja Önt a „Switch Energy” díjnyertes film első nyilvános hazai vetítésére!

A film témája az energia felhasználás és gazdálkodás, aminek kapcsán hiteles tényeket, érdekes összefüggéseket mutatnak be!

A vetítés részletei:

  • Időpont: 2013. április 22., Hétfő, 16:00
  • Helyszín: Budapest, Munkácsy oktató központ, 1063 Budapest, Munkácsy u 27. I.3. 
  • Jelentkezés: előzetes regisztrációt követően térítésmentes a részvétel

Témafelvetések a filmből:

Vajon veszélyezteti a természetes édesvíz készleteket a gáz kitermelés? Mennyire veszélyes a nukleáris energia? Meddig nőhetnek a gázolaj árak? Létezik szénmentes megoldás az energia problémákra? Valóban átírhatják a jövőt a megújuló energiaforrások?

Napjaink legaktuálisabb és legtöbbet vitatott energia szektort érintő kérdéseire kaphatunk egyenes válaszokat a „Switch” című filmtől, ahol Dr. Scott Tinker egész világot bejáró felderítésének eredményeit láthatjuk. Zárt kapuk mögött zajló folyamatokba is bepillanthatunk, amelyeket eddig egyetlen filmben sem mutattak be a szén és napenergia összehasonlításától a kőolaj kontra bioüzemanyag kérdésekben. Dr. Scott nemzetközi színtéren keresi az igazságot kormányzati szervek, ipari és tudományos szereplők bevonásával teszi átláthatóbbá ezt a rendkívül komplex és sokszor zavaros helyzetet. Mindezt meglepő fordulatokon keresztül gyakorlatias oldalról ismerhetjük meg nézőként.

A film része a „Switch Energy” projektnek, amely különböző érdekeltek bevonásával törekszik az energia kérdések globális szintű megoldására.

Akik már látták a filmet, úgy jellemezték, hogy „az első valós képet mutató film energia témaában”, amit környezetvédők, tudósok, energetikai szakértők, kutatók és gazdasági szakemberek közreműködésével készítettek.

Néhány vélemény a filmről:

„Minden egyes amerikainak látnia kell ezt a filmet és megérteni, miről szól!” – Douglas Johnson, Statoil

„A „Switch” egy olyan film, ami valóban minden részletet összeilleszt az energia témában és okot ad egy optimistább jövőképre” – Erin Geoffroy, Environmental Defense Fund

Még több érdekes információ: www.switchenergyproject.com