fbpx Munkahelyi esélyegyenlőség | SEED Alapítvány

Munkahelyi esélyegyenlőség

Munkahelyi esélyegyenlőségről rendhagyó párbeszéddel

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnöksége alatt, a Magyar Telekom támogatásával, az mtd Tanácsadói Közösség és a Hungarian Business Leaders Forum (Magyar Üzleti Vezetők Fóruma) 2009. május 21-ére színvonalas konferenciát szervez, melynek apropója, a 2008. novembere és 2009. januárja között zajló, nagy sikerű, 487 kitöltővel záruló online „Munkahelyi esélyegyenlőség - Vállalati felelősségvállalás" című benchmark kutatás eredményeinek közzétételén túl, egy rendhagyó, optimista hangvételű társadalmi párbeszéd generálása az üzleti- és a civilszektor, valamint az állam és akadémia képviselőinek bevonásával.

Rangos előadók tolmácsolásában témáik lesznek többek között:

  • a szervezeti sokszínűség előnyei (The Business Case),
  • a munka-magánélet egyensúlyának elősegítése (atipikus foglalkoztatás),
  • a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása,
  • a 45 év felettiek munkahelyen tartása; férfiak és nők esélyegyenlősége,
  • illetve a melegek diszkriminációjának megelőzése.

Kiknek ajánljuk a részvételt? Cégvezetőknek, HR és marketing/PR/kommunikációs szakembereknek, állami intézmények, civil szervek képviselőnek és mindenkinek, aki fontosnak tartja a munkahelyi esélyegyenlőség, vállalati sokszínűség megvalósulását, általános gyakorlattá válását.

Miért érdemes eljönni? A konferencia vendégei számára aktív részvételt biztosítanak az egyes hátrányos helyzetű csoportok munkavállalási lehetőségeinek alternatíváit, buktatóit tárgyaló szekcióbeszélgetéseik során, továbbá a friss nemzetközi és hazai piaci információk mellett, első kézből értesülhetnek az mtd Tanácsadói Közösség Munkahelyi esélyegyenlőség - Vállalati felelősségvállalás témájában végzett benchmark kutatásának eredményéről.

Mindezzel a szervezők hozzá szeretnének járulni a munkaadók, HR szakemberek és munkaadók látókörének szélesítésével a magyarországi emberierőforrás-menedzsment kultúrájának fejlesztéséhez azáltal, hogy a kiemelkedő színvonalú esemény rangos előadói az antidiszkrimináció és a sokszínű szervezeti kultúrák jó gyakorlatait, kezdeményezéseit bemutatva a legfejlettebb technikákat ismertetik, ily módon is lehetőséget adva a benchmark tevékenységre. Ezzel is elő kívánják segíteni, az Európai Unió irányelveihez való felzárkózást, a munkaerő-piaci, demográfiai egyensúly megteremtését.

Az eseményen az elhangzottakkal kapcsolatos személyes tapasztalatcserére, illetve kapcsolatépítésre is kitűnő alkalom kínálkozik.

További információ a www.eselykonferencia.hu oldalon!