fbpx Online Vállalkozói Fórum - Vállalkozás-finanszírozás tőkebefektetéssel - mikor és hogyan vonjunk be kockázati tőkét cégünk fejlődése érdekében? 2021. március 11. | SEED Alapítvány

Online Vállalkozói Fórum - Vállalkozás-finanszírozás tőkebefektetéssel - mikor és hogyan vonjunk be kockázati tőkét cégünk fejlődése érdekében? 2021. március 11.

Online Vállalkozói Fórum - Egy szakértő, egy vállalkozó, egy téma, 1 óra

A következő szakmai beszélgetés időpontja:
2021. március 11., csütörtök, 17:30-19:00.

A beszélgetőpartnerek:

  • Hradszki László, az igazgatóság tagja, HIVENTURES
  • Pethe Zsolt, közép-kelet-európai regionális koordinátor, Fa-Se (Finanzierungsagentur für Social Entrepreneurship GmbH), Impact Academy társalapító

A téma:

Vállalkozásfinanszírozás tőkebefektetéssel - mikor és hogyan vonjunk be kockázati tőkét cégünk fejlődése érdekében?

Részletes program:

  • Egy vállalkozás sikeres indulása, fejlődése számos tényező együttállásának a függvénye. Beszéltünk már a fórumainkon a jó ötletről és a megvalóshíthatóságának fontosságáról, az erre épülő, hatékony üzleti modell kialakításáról, az elkötelezett, biztos vállakozói önismerettel rendelkező vezetőről, tulajdonosról, de egyelőre még kevesebb szó esett arról, hogy miből is finanszírozható mindez. A vissza nem térítendő támogatások és a kedvezményes feltételekkel bíró hitelkonstrukciókról is tettünk már említést az előző évadokban, de most egy speciális pénzügyi eszközről, a kockázati tőkebefektetésről fogunk többet hallani. Az előző heti témánkra visszautalva, nem csak a strartup, a növekedési fázisban lévő, a generációváltás előtt álló vállalkozások, de a társadalmi vállalkozások tőkebevonási lehetőségeit is górcső alá vesszük beszélgetőtársainkkal.
  • Amire keressük a választ:
    • Mikor és kinek érdemes kockázati tőke bevonásában gondolkozni? Miben tér el a hitelkonstrukcióktól?
    • Milyen feltételeknek kell megfelelni? Mik az egységes feltételek és mik az eltések, pl egy induló, vagy növekedési szakaszban lévő vállalkozásba történő befektetésnél?
    • Hogyan tudja egy tőkebefektető elismerni egy vállalkozás társadalmi hatását?


A fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2021. március 11. 12:00