fbpx Ötletek és kihívások - "Pioneers into Practice" | SEED Alapítvány

Ötletek és kihívások - "Pioneers into Practice"

Climate-KIC logo

Ötletek és kihívások találhatnak utat egymáshoz az európai klímavédelmi innovációs tudásközösség (Climate-KIC) „Pioneers into Practice” ösztöndíj programjában!

A Pioneers into Parctice program a szakemberek, vállalkozók és döntéshozók új generációjának megszületését támogatja, akik széleskörű ismereteik révén képesek felgyorsítani a fenntartható fejlődéshez szükséges átmenetet. 

A résztvevők nemzetközi helyszíneken, képzési és mentorálási háttérrel dolgozhatnak saját innovációs ötletük kidolgozásán, ezzel járulva hozzá választott szakterületükön belül egy alacsony széndioxid kibocsátású megoldás létrejöttéhez.

A „Pioneers into Practice” program várja azon „Pioneer-ok” jelentkezését, akik szeretnének többet tudni a klímavédelemről, és szeretnének nemzetközi kitekintéssel gyakorlati megoldássá fejleszteni innovációs ötletüket, illetve olyan fogadó szervezeteket, „Host-okat”, akiknél a leginkább hasznosulhat a nemzetközi szakemberek innovációja és tudása.

Kiket várunk a „Pioneer” pályázathoz?

Olyan egyetemi végzettségű, de különböző hátterű szakembereket, akiknek innovációs ötlete hozzájárulhat az alacsony széndioxid kibocsátású gyakorlati megoldások kidolgozásához és elterjesztéséhez, és akik elegendő elhivatottságot és nyitottságot éreznek magukban a „Pioneer” szerepkörhöz.

Milyen programokon vehetnek részt a „Pioneer-ok”?

  • Négyhetes hazai és négyhetes külföldi szakmai gyakorlat a „Host” szervezeteknél
  • Kétszer kétnapos nemzetközi elméleti szemináriumok
  • Európai vezető szakértők mentorálása
  • Részvételi lehetőség a Climate-KIC Nemzetközi Innovációs Fesztiválján

Milyen támogatást nyújt a Climate-KIC?

A programban való részvétel költségeit (8000 eurós összeghatárig) a Climate-KIC Central Hungary finanszírozza.

Kiknek ajánljuk a „Host” jelentkezést?

Elsősorban olyan vállalatok, vállalkozások számára hasznos ez a lehetőség, akik az adott szakterületen már gyakorlati tudással rendelkező, kreatív munkaerővel szeretnék ideiglenesen bővíteni csapatukat, ezzel frissítve gondolkodásukat, akár új nézőpontból tekintve egy problémára. A programban résztvevő „Host” szervezetek számára a jelentkező(k) fogadása semmilyen munkabér jellegű költséggel nem jár.

Bővebb információ és jelentkezés: http://climatekic.hu/hirek/pioneers-into-practice-program-2013