fbpx Pénzes Péntek | SEED Alapítvány

Pénzes Péntek

Vállalkozásfejlesztők éjszakája

2009. május 15., Tulip Inn Hotel

Az üzleti életben is vannak évszakok, s ha itt a tél, biztos, hogy a tavasz jön!
A legjobb tehát erre felkészülni!
Az üzletfejlesztés időjárástól függetlenül megtérülő befektetés!

Küldetésünk

Azt a célt tűztük ki magunknak, hogy a „vállalkozni öröm" gondolatának jegyében egy olyan „laza estét" szervezzünk, ami újra értelmet ad az üzletember összetett szó mindkét tagjának, azaz nem csak az üzlet kell, hogy a fókuszba kerüljön.

A programot elindító tanácsadó cégek abból a számukra nyilvánvaló tényből indultak ki, hogy a KKV szektor eredményességét bizonyítottan jelentős mértékben meghatározza és növeli az általuk igénybe vett tanácsadás mértéke és minősége. Már ehhez az első rendezvényhez kapcsolódóan sikerült a szóba jöhető tanácsadói szolgáltatások színes palettáját biztosítani.

Az esemény

Az Első Európai KKV Hét 2009-es eseményeihez kapcsolódóan rendezzük meg a 2010-es év KKV hetének nem hivatalos nyitórendezvényét 2009. május 15.-én pénteken 15 órától a Tulip Inn Hotelben (Budapest, Üllői út 94.98.). Tervezzük, hogy a tapasztalatok alapján, bővülő és alkalmanként változó (tematikus) kínálattal, az igényekhez igazodóan a Pénzes Péntek, avagy a Vállalkozásfejlesztés Éjszakája eseményünket újra, rendszeresen megrendezzük.

Az est programja

15.00 órától fogadjuk az érdeklődőket, akik online regisztráltak, azok húszezer forintos utalványt vehetnek át a helyszínen. Ez mintegy szimbolikus megerősítése annak, hogy jelentős versenyelőnyhöz juthat az a vállalkozó, aki időt, energiát és pénzt költ arra, hogy a legjobb legyen.

15.30 Ekkor kerül sor a Versenyelőny (LEVERAGE) játék hivatalos magyarországi bemutatójára. Az este egyik meghatározó elemét jelentő üzleti szimulációs játékok (Chasflow 101, Versenyelőny Leverage) kipróbálásához sikeres és kezdő vállalkozókat, pénzügyi tanácsadókat, és diákokat hívtunk meg. A bemutatót, próbajátékot képzett játékmesterek közvetítik az érdeklődő közönség számára.

Egy tervezett programelemünk az a fórum, melynek témája a „COACHING", a tanácsadás és a sportedzők analógiája. Az üzleti életben a tanácsadó (coach) szerepe olyan, mint a sportban az edzőé, aki a sportolókat a legjobb teljesítmény elérésére ösztönzi, mellettük áll, ha elfáradnak, olyan megoldásokat tanít meg a számukra, amelyekkel megelőzhetik versenytársaikat. Az üzleti coach szerepe az üzletemberek életében az üzletük sikerre vitele, fejlesztése tanácsadással, bátorítással és támogatással. Kis-, és közepes méretű vállalkozások tulajdonosait segíti értékesítési, marketing, menedzsment, csapatépítés és sok más területen. A sportban a coach-hoz hasonlóan segít a „játékra"fókuszálni. Meghívott vendégünkkel beszélgetve mutatjuk meg az üzleti életre is vonatkoztatható gondolatokat, azonosságokat.

17.40-kor kerül sor a hivatalos megnyitóra.

Jósda
18.00 órától ezen a helyen a rendező cégek munkatársai rendelkezésre állnak személyes konzultációra. Az érdeklődők belenézve a tanácsadó cégek „üveggömbjeibe" megláthatják sikeres jövőjüket.

Agóra
Forgószínpadszerű program kezdődik, ahol a szervezők a „Agóra" térben rövid prezentációk segítségével adnak ízelítőt azokból a lehetőségekből, „feladatokból", megoldásokból stb., amelyek a vállalkozókra várnak. Negyedóránként váltják egymást az előadók és leginkább egy interaktív, kérdezz-felelek típusú közvetlen hangvételű beszélgetésre készülünk.

Aréna
Ezzel párhuzamosan az „Aréna" ad helyet a tréning-cégek gyakorlati bemutatóinak. Itt gyakorlott trénerek segítségével próbálhatják ki a gyakorlatokat, játékokat a résztvevők, így saját maguk tapasztalhatják meg, hogy ez a munkamódszer milyen módon segíti egy cég életét, például a belső kommunikáció fejlesztésétől a csapatépítésig, a szervezet-fejlesztéstől a cég munkafolyamatainak uralásáig.

Szimulátor
Különteremben játékmesterek vezetik be az érdeklődőket a Cashflow 101 és a Versenyelőny játékok értelmébe és játékszabályaiba. Azon túl, hogy megismerhetik ezeket a szimulációs játékokat, együtt értelmezzük, hogyan segítenek az üzleti életben, a pénzügyi kultúra bővítésében és a vállalkozói készségek fejlesztésében.

Kaszinó
A Versenyelőny-(Leverage) játék célja, hogy a játékos hozzon létre egy olyan vállalkozást, amely rendelkezik a megfelelő felépítéssel, a szükséges működőképes rendszerekkel, és a játék végére ez az üzlet váljék önjáróvá. A játék közben el kell tudni adni a terméket/szolgáltatást, maximalizálni kell a bevételt, megalapozva a jövőbeni fejlődést.

A Cashflow 101 játékban a szabályok több lehetőséget kínálnak, és több kockázatot rejtenek: szabad közösen befektetni, egymástól vásárolni, cégek csődbe mehetnek, majd megérhetjük a szanálásukat, élvezhetjük a kockázati biztosítás előnyét stb. A játék közel áll a való élethez, jótékonyan fejleszti a kreativitást és a tárgyalási készséget. A teljes személyiség részvételével történő interaktív tanulás gyors, egyszerű, és az élmény erejének köszönhetően hatékony. Kitűnő "edzőprogram": minél többet játszol vele, annál biztosabban elérheted az anyagi függetlenséget a való életben.

A játékokon keresztül a játékosok sok hasznos tanácsot, ötletet, javaslatot kapnak, amit később valóban fel tudnak majd használni, hogy sikeresebbé, jövedelmezőbbé tegyék vállalkozásukat.

Piactér
Nyomtatványértékesítés, üzleti könyvek vásárlásának a lehetősége, banki és biztosítási szolgáltatásokhoz való hozzáférés s fiatal borászok borkóstolója teszi színesebbé az éjt.

A program letölthető változata a mellékletek között található.

A rendezvény honlapja: http://members.iif.hu/penzespentek

A programot elindító cégek:

ActionCoach
Üzletépítés inkább, mint kemény munka az üzletben
üzleti coaching

Advocata Consorcium
A minőség esély
pályázatmenedzsment, humánpolitikai tanácsadás, ügyvédi tevékenység, közbeszerzés, minőségbiztosítás, hálózatelemzés

BonaVox Kft.
Út az idegen nyelvi üzleti kommunikációhoz!
nyelvoktatási szaktanácsadás, nyelvtanfolyamok, fordítás, tolmácsolás

Consejero Kft.
Gondolattól a tettekig
üzletviteli tanácsadás, tréningek, erőforrás-gazdálkodás, szervezetfejlesztés

Gerő Péter
Az élethelyzethez igazított tanulás módszertana
felnőttképzés

Pestesély - FKFSz Kht.
Megfelelő embert a megfelelő helyre
foglalkoztatási tanácsadás, foglakoztatási projektek, képzések/tréningek

Pr Herald
Arculat, bizalom, közönség
szakmai közönség elérés

Questor Pénzügyi Tanácsadó Zrt
A megoldások helye
Pénzügyek, ingatlan, utazás, telekom, befektetés, portfólió-elemzés, vagyonkezelő tanácsadás, pénzügyi tanácsadás

Rilart Stúdió
Grafika és számítástechnika

Seed Alapítvány
Fenntartható gazdaság, esélyegyenlőség, tudatos és hatékony vállalkozói magatartás
eseti és projektjellegű tanácsadás, vállalkozói készség- és ismeretfejlesztő tréning, nyomtatott és elektronikus kreatív munkák tervezése és kivitelezése

Vállalkozói Túlélő Portál
Hogy Ön és vállalkozása is az üzleti élet dzsungelének túlélői közé tartozzon!
vállalkozói tanácsadás, üzletfejlesztési támogatás, pályázatmenedzsment

CsatolmányMéret
PDF ikon Program599.67 KB