fbpx Részvétel a Leonardo da Vinci Lifelong Learning Programban | SEED Alapítvány

Részvétel a Leonardo da Vinci Lifelong Learning Programban

A DEMETRAE – (GenDer GuidancE to enhance and support woMEn choices in the AgriculTuRAl field pathways and tools for Education and Vocational systems) azaz “Pályaválasztási döntést előkészítő és segítő módszertan nemek szerint specifikus elemeinek kidolgozása a mezőgazdasági oktatás és szakképzés területén” című projekt magyarországi partnere a SEED.

A négy olasz partnerszervezet által elnyert és irányított két éves Leonardo projekten belül a nemzetközi partnerek olyan útmutatók elkészítésére vállalkoztak, amelyek a mezőgazdasági szakképzés területén, a nemek közötti különbözőségekre figyelve segítenek a fiatalok pályaválasztásában.

A projekt első nemzetközi találkozójára 2011. december 16-17. között, az Olaszországi Bolognában került sor, amelyen a SEED háromtagú szakértői csapatával képviseltette magát. A találkozó célja az volt, hogy a nemzetközi (olasz, spanyol, román, litván és magyar) partnerek megismerjék egymás szervezetét, tevékenységeit, és a projekt témájával kapcsolatosan áttekintsék a résztvevő országok jelenlegi szakképzési rendszerét, ezen belül a nők megkülönböztetett kezelésének helyzetét.

A megbeszélésen több helyi és regionális olasz intézmény és vállalkozás is részt vett, prezentálva tevékenységüket és jó gyakorlataikat. A találkozó helyszíne külön élményt jelentett a résztvevőknek, hiszen a szakképzési rendszer kihívásairól egy olyan intézményben volt alkalmuk tapasztalatokat szerezni, amely az egyik legpatinásabb olasz középfokú oktatási intézmény. Külön köszönet ezért az egyik olasz partnerszervezet vezetőjének Lucia Cucciarellinek, aki a „Serpieri” iskola  vezetője.