fbpx Sikeres vállalkozónők a vállalkozónők sikereiért Székesfehérváron | SEED Alapítvány

Sikeres vállalkozónők a vállalkozónők sikereiért Székesfehérváron

Mentor-net logo

Vállalkozónői Fórum a MENTOR-NET szervezésében
Székesfehérvár, 2012. június 14.

Hasznos programban lehetett ma része minden, a vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos ismeretek iránt érdeklődőnek, amennyiben ellátogatott a MENTOR-NET program és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Székesfehérváron tartott „Tudatos vállalkozás-fejlesztés” fórumra. A rendezvényt megalapozó MENTOR-NET program keretei között több éve sikeresen működő vállalkozók fogtak össze, annak érdekében, hogy segítsenek a vállalkozásuk kezdeti szakaszában lévő társaiknak. A tapasztalt vállalkozók – akik a program mentorai – saját tevékenységi területeiken már bizonyítottak, és készek tudásukat megosztani másokkal is. A mai szakmai napon minden jelenlévő, vállalkozást vezető és tervező megoszthatta egymással tapasztalatait, sikereit.

A „Tudatos vállalkozás-fejlesztés Fórum a MENTOR-NET program szervezésében” címmel megrendezett egész napos rendezvény délelőtti része zárt volt, itt a mentorok és mentoráltjaik találkoztak. Coach megbeszélés és a projekt eddigi - mentorokkal és tananyaggal kapcsolatos - tapasztalatainak megvitatása volt a program.

A délutáni, immár a nagyközönség számára is nyilvános megnyitót követően hasznos előadásokat hallhattak a résztvevők a tudatos vállalkozásindításról, a vállalkozásuk pénzügyeinek kezeléséről, illetve a marketing fontosságáról.

Kerekasztal-beszélgetés keretében megismerhették a MENTOR-NET program mentorait és mentoráltjait, illetve azoknak az előadások témáival kapcsolatos tapasztalatait, tanácsait. A résztvevőknek lehetősége volt számukra fontos kérdésekben kikérni a mentorok véleményét, és remek alkalom nyílt új kapcsolatok kialakítására is.

A programról

A rendezvény a „MENTOR-NET, mentorok hálózata a vállalkozónőkért Magyarországon” elnevezésű projekt része mely Európai Uniós társfinanszírozással 2011 őszén indult, és amelynek keretei között egy éven keresztül 12 tapasztalt vállalkozó – akik a programban, mint mentorok vesznek részt – a vállalkozásuk kezdeti szakaszában lévő 24 vállalkozónő mentorálását végzi. A program időtartama alatt a mentorok és mentoráltak egy évig havi egy alkalommal rendszeresen találkoznak, ahol egy előre megadott tematika mentén összesen 12, a vállalkozások eredményes működtetéséhez elengedhetetlenül fontos témakört beszélnek át, mint pl. női vezetői szerepek, prezentáció és nyilvános szereplés, marketing, pénzügyi alapismeretek, stb., továbbá sor kerül kérdéseik megválaszolására is.

A ma vállalkozóként dolgozó nők - kvalitásaik ellenére - sokszor érzik hátrányos helyzetüket az üzleti világban. Az ebben a szektorban a nőkkel szemben felbukkanó előítéletek több esetben megfosztják őket az érvényesülés lehetőségétől. A MENTOR-NET program éppen ezért azt szeretné bebizonyítani, hogy a szervezett keretek között zajló segítségnyújtással a vállalkozást kezdő vagy fejleszteni szándékozó nők nemcsak vállalkozói profizmust tanulhatnak, de női mivoltuk felhasználásával olyan pluszt is tudnak nyújtani, ami egyedivé teszi majd teljesítményüket. Az Európai Unió által prioritásként kezelt esélyegyenlőségnek és a vállalkozói szféra erősítésének kívánalmait ezen a módon akarják a gyakorlatba átfordítani.

A MENTOR-NET program rendezvényei minden érdeklődő számára ingyenesen látogathatóak, aki szeretné vállalkozását beindítani, fejleszteni, vagy csak bővítené meglévő tudását. Az országos rendezvény-sorozat következő állomása szeptemberben lesz Kecskeméten, ahol gyakorló és leendő vállalkozónők találkozhatnak és oszthatják meg egymással tapasztalataikat, sikereiket.

A projekt egy kéttagú konzorcium munkájaként, a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezetésével, a SEED Alapítvánnyal való együttműködésben valósul meg, az Európai Unió Versenyképesség és Innováció Keretprogramja társfinanszírozásával. A program részleteiről, illetve a következő rendezvényekről bővebben a www.mentor-net.hu oldalon tájékozódhat.

További információ:
www.mentor-net.hu
mentor-net@magzrt.hu