fbpx Tudatos működés - projektbeszámoló | SEED Alapítvány

Tudatos működés - projektbeszámoló

A „Tudatos működés, ösztönző vezetés, növekedés: képzés és tanácsadás mikrovállalkozásoknak című projektünk tevékenységeinek gerincét hat, egyenként 3 napos, 25 fővel megvalósuló képzés adta.

A projekt tananyagfejlesztéssel kezdődött. Csapatban dolgozva, külső szakértőket is bevonva alakítottuk ki a képzési tematikát, ami egy teljesen új megközelítésre épült: a mikro vállalkozások és alkalmazottaik, valamint mikrovállalkozásnál elhelyezkedést tervező munkanélküliek csak egymásra utalva, közös erőfeszítéssel tudják sikeressé tenni azt a vállalkozást, amiben dolgoznak. A közös tréningek helyszínei a pályázatban benyújtottaknak megfelelően: Budapest, Szeged, Elek, Debrecen, Fehérgyarmat és Szombathely voltak. Az első két napon a résztevők együtt, a mikrovállalkozás működéséhez, elsősorban a foglalkoztatási lehetőségek felismeréséhez és kihasználásához kötődő ismereteket kaptak, az utolsó napon a vállalkozók és alkalmazottaik, valamint a munkanélküliek külön vettek részt a tréningen. A vállalkozók mikrovállalkozásokra vonatkozó, testreszabott HR ismereteket kaptak, az alkalmazottak és munkanélküliek személyes készségfejlesztésen vettek részt. A képzések résztvevői minden helyszínen más összetételűek voltak, és mindenütt a helyi problémák és a résztvevők helyzete alapján adaptáltuk a képzési programot. A képzések tapasztalatai alapján elkészítettük a 100 oldalas tankönyvet.

A tankönyv letölthető elektronikusan, a képzések résztvevői pedig nyomtatott formában is megkapják.

A képzések résztvevőinek követő tanácsadásokat is tartottunk, illetve a tréningeken felmerült problémákat jártuk körül, a résztvevők igényei alapján. A tanácsadások egy része egyéni, többsége csoportos volt, de mindenkor az egyéni igényekre épült. Helyszínük egyrészt Budapest volt, másrészt a vidéki tréning helyszínek.

Honlapunkon a projekt célkitűzéseinek megfelelő változtatásokat végeztünk, fogadjuk a projekt témájában a kérdéseket nemcsak a tréningek korábbi résztvevőitől. Az elmúlt évben, a tréningek elindulásától kb. 100 online megkeresésre válaszoltunk régebben a fórumunkon.

A budapesti képzésről készült beszámoló

Egy résztvevő véleménye a szegedi képzésről

A projekttel pályáztunk a bécsi Unruhe Stiftung nevű magánalapítványhoz, amely innovatív szociális projekteket díjaz.

A program innovativitását részletesebben bemutató pályázati anyag angol nyelven az alábbi linken érhető el: www.sozialmarie.org

CsatolmányMéret
PDF ikon Tudatos működés tankönyv487.61 KB