fbpx Ügyfélszolgálati tréning | SEED Alapítvány

Ügyfélszolgálati tréning

Az ügyfelek megnyerése és megtartása

A SEED Alapítvány ügyfélszolgálati tréninget tartott kisvállalkozások számára 2008. június 19-20-án.

A piaci verseny egyik legfontosabb mércéje az ügyfél elégedettsége. Az ügyfélközpontúság megsokszorozza a vállalkozásunk üzleti lehetőségeit: új ügyfeleink lesznek, akiket képesek leszünk hosszú távon is megtartani, visszatérő vevőink pozitívan fognak nyilatkozni rólunk, amivel újabb piacot teremtenek számunkra.

A gazdaság folyamatos átrendeződése az emberi kapcsolatokon alapuló szolgáltató szektor, a szolgáltatások folyamatos bővülését eredményezi, ahol az üzlet az emberen múlik: a személyes meggyőzésen, a segítőkészségen, a problémák megoldásán, a hozzáértő, szakmailag kifogástalan üzleti imázs kialakításán.

A kisvállalkozások esetében létfontosságú a személyes kapcsolatok ápolása, hiszen az egyénre szabott kínálat, a közvetlen emberi kapcsolat, a segítőkészség, az odafigyelés az a hozzáadott érték, amit az emberi kontaktust szinte teljesen mellőző kereskedő, termelő nagyvállalatokkal szemben nyújtani tud.

A cél az ügyfél bizalmának elnyerése és megtartása. A tréning egyik központi feladata, hogy megmutassa, milyen erőfeszítéseket kell és lehet tenni a bizalom megteremtésére, az esetleges konfliktusok, panaszok kezelésére.

Önismeret, ügyfélismeret, hatékony kommunikáció - Képzésünk célja, hogy...

„A képzési program megnevezése: Ügyfélszolgálati menedzser és tanácsadó képzés”

a résztvevőkből önismeretük elmélyítésével, az ügyfélszolgálati munkához szükséges képességek elsajátításával olyan szakembereket képezzünk, akik érzékennyé válnak az ügyfelek igényeire, és képesek is kezelni azokat. Nem elég azonban a képességek fejlesztése, hiszen az ügyféligények felmérésétől azok kielégítéséig egy folyamat vezet, amelyhez elengedhetetlenek a szakmai ismeretek. Az is lényeges, hogy a leegyszerűsített folyamat használható legyen a legtöbb igény kezelésénél: a résztvevő az ilyen rendszerek tervezéséhez is kap támpontokat. És végül a legfontosabb: a tanultak rögzülése. A tanfolyamon szerepjátékokkal, helyzetgyakorlatokkal bőven van lehetőség a magas színvonalú kiszolgálási módszerek begyakorlására.

Kiket vártunk a képzésre?

  • Mikro- és kisvállalkozások ügyfelekkel személyesen foglalkozó, ügyfeleket kiszolgáló munkatársait,
  • mikro- és kisvállalkozások ügyfeleknek tanácsot adó munkatársait,
  • vállalkozókat, és vállalkozni szándékozókat, akik közvetlenül vagy munkatársaikon keresztül ügyfelekkel foglalkoznak, ügyfeleknek adnak tanácsot, illetve ez szerepel terveik között (pl. a kereskedelem vagy a szolgáltatások bármely területén, pl. divatüzlet, fodrászat, ingatlan forgalmazó, könyvelő adótanácsadó stb.),
    és olyan munkatársakat, akik elsősorban info-kommunikációs eszközök - telefon, e-mail, internet - segítségével látnak el ügyfélszolgálati és tanácsadói feladatokat (pl. teleházak, call centerek munkatársai, az államigazgatásban, non-profit szektorban az EU-s pályázati tanácsadókat stb.),
  • nonprofit szervezetek ügyfelekkel kapcsolatban álló munkatársait,
  • vállalkozásokat segítő szolgáltatók tanácsadó munkatársait.