fbpx Üzleti térkép a Távol-Kelethez | SEED Alapítvány

Üzleti térkép a Távol-Kelethez

Szeretné fejleszteni kapcsolatait Japánban vagy Koreában?
Szeretné gyorsan elsajátítani az ott használatos üzleti kultúrát, és a nyelv alapjait?

Az Executive Training Programme (Vezetői tréning program, ETP), az Európai Bizottság Külkapcsolati Főigazgatósága által szponzorált program immár több mint 25 éve segít ezekben a kérdésekben. Az európai vállalatok delegáltjai intenzív szakmai felkészítő programban vesznek részt, mely során megtanulják, hogyan kell kommunikálniuk távol-keleti partnereikkel, hogyan érthetik meg az eltérő kultúrák értékrendjét, és hogyan alkalmazhatják ezt sikeres üzleti kapcsolatok kialakítására.

Az ETP csak az uniós csatlakozással vált elérhetővé a magyar vállalkozások számára, egyénre szabott, teljes körű áttekintést nyújt a japán és koreai gazdaságról.

A 2008-2009-es időszak elméleti anyagát neves, szakterületükön specialista intézmények állították össze:

  • Waseda Egyetem (Tokió), Yonsei Egyetem (Szöul)
  • Sciences Po Egyetem (Párizs), SDA Bocconi Egyetem (Milánó)
  • Keleti és Afrikai Tanulmányok Intézete (SOAS, London)

A résztvevők számára az ETP programja nagy kihívás, mely mérhető, komoly hasznot hoz - ugyanakkor emlékezetes, és az egyéni képességekhez alkalmazkodó külföldi továbbképzés is egyben. A megszerzett ismeretek nem csak tanulással töltött időt, további végzettséget, hanem szakmai gyakorlatot, és átfogó, alapos tudásanyagot is nyújtanak a kiválasztott ország gazdaságának működéséről.

Az egy éves program három szakaszra tagolható:

3 hónapon át Párizsban, Londonban és Milánóban elvégzendő angol nyelvű felsőfokú képzések az üzleti kultúráról, illetve távoktatásban és rövid kurzusokban folyó koreai vagy japán nyelvoktatás 6 hónap időtartamú intenzív egyetemi képzés a célországban - idegen nyelvből, üzleti, gazdasági, kommunikációs és kulturális ismeretekből 3 hónapos szakmai gyakorlat Japánban, illetve Koreában a résztvevő cég jelenlegi, vagy lehetséges helyi partnerénél.

A programban eddig részt vett mintegy 1000 vezető sikeres és felívelő karrierje, az általuk cégeiknek nyújtott versenyelőny, és a sikeres távol-keleti kapcsolatépítés tanúskodik arról, hogy ezzel a programmal valóban könnyebb a belépés Japánba és Koreába!

A jelentkezés határideje: 2008. szeptember 30.

Amennyiben 2008. június 1-ig kitölti jelentkezési lapját, előre megkeressük üzleti partnerét a Távol-Keleten!

Küldjön elektronikus levelet az etp@mkik.hu címre, vagy keresse fel a www.etp.org honlapot! Tájékozódjon a jelentkezés további feltételeiről, és legyen egyike a 45 Japánba, vagy a 15 Koreába utazó cégképviselőnek!