fbpx Vállalkozó Nők Világnapja | SEED Alapítvány

Vállalkozó Nők Világnapja

Együtt a társadalmi és gazdasági fenntarthatóságért
másodszor is

2019. november 18, A Grund
9.30-21.30

Budapest, VIII. Nagytemplom utca 30.

Mottónk:

Vállalkozz szívvel a fenntartható jövőért, mindannyiunk jól-létéért!

2019-ben másodszor is megszervezzük a Vállalkozó Nők Világnapját, mely a nők gazdasági függetlenségének, megerősödésének és társadalmi szerepvállalásának jelentőségére hívja fel a figyelmet.

A Women’s Entrepreneurship Day (https://www.womenseday.org/) nemzetközi kampány a világ 144 országában a legfontosabb globális vagy helyi problémákra fókuszál. Arra hívja fel figyelmet, hogy erősítsék, ösztönözzék, támogassák és ünnepeljék a vállalkozó nőket, a nők vállalkozásait, és a nők által képviselt társadalmi ügyeket. Mivel a nők anyagi és lelki erőforrásaik jelentős részét fordítják gyermekeik, környezetük jóllététére, érzékenyek az esélyegyenlőség kérdései iránt, elengedhetetlen, hogy egyenlő befolyásuk legyen a fenntarthatóságot és a jól-létet érintő nemzeti, nemzetközi és globális szintű döntések meghozatalára.

A kampány magyarországi nagykövete, Keveházi Kata, a JÓL-LÉT Alapítvány elnöke, aki szervezőtársaival együtt egy átlátható, számszerűsíthetően is nőbarát, együttműködő, vállalkozói ökoszisztémát szeretnének létrehozni, amelyben által elháríthatóvá válnak a nők vállalkozási tevékenysége előtt álló mentális, szemléleti, fizikai és anyagi korlátok. Célunk, hogy segítsük a befektetői, fejlesztői, és a vállalkozói oldal közötti párbeszédet, információáramlást, hozzájáruljunk a minőségi, módszertani és etikai alapok tisztázásához, lefektetéséhez.

Idei ünnepi programunkban 28 párhuzamos műhellyel, kerekasztal-beszélgetéssel, művészeti programmal, egyéni tanácsadással mutatjuk be a női vállalkozások sokszínűségét. Az interaktív programokon a résztvevők is hozzájárulhatnak valamennyiünk sikeréhez.

 

A részletes program kialakításában az alábbi gondolatok vezéreltek bennünket:

„A nők számára fontosak a szív dolgai, a másokhoz való kapcsolódás, a szeretetteikről való gondoskodás. Természetes törekvéseinket, tehetségünk kibontakoztatását olykor megkötik a korlátok, külsők és belsők egyaránt. A felszabadulás megélésével hatalmas erőket mozgósítunk - egyénileg és társadalmi szinteken is.  A nők megerősödésének korában nagyon sokunkban ég a vágy, hogy végre formát adjunk álmainknak. Érezzük, hogy belső tüzünkkel hegyeket lennénk képesek megmozgatni. A lelkesedés öröme ragadós, és ha egy önbizalommal teli nő bátor lobogását támogatja a közeg, amelyben él, vele növekszik minden és mindenki körülötte.

Eljött az idő, amikor a nők szívbéli erejére nagy szüksége van a világnak, melynek sorsára tényleges befolyással lehetünk, ha munkánkkal a nekünk igazán fontos értéket képviseljük, valódi megoldásokat nyújtunk egy élhető és fenntartható jövő érdekében.

A Vállalkozó Nők Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy tudatosítsuk teremtő energiáinkat, szerepünket, és építkezzünk egymást segítve, egymásért is felelősséget vállalva azért, hogy érdemben szólhassunk bele a világ sorsának alakulásába.”

Az eseményről bővebb információt az alábbi programleírásban, és a Világnap programoldalán, illetve FB-oldalán talál. A párhuzamos programok miatt személyes menü összeállítását javasoljuk. Regisztráció szükséges, mely a jegy megvásárlása után érvényes.

Részletes program itt megtekinthető!