fbpx Országjáráson a rugalmas vállalkozás projekt | SEED Alapítvány

Országjáráson a rugalmas vállalkozás projekt

Hírlevél sorszáma: 
185
Kiküldés dátuma: 
2016. február 04, csütörtök

Beindult a Rugalmas Vállalkozás programsorozat. Országszerte több állomáson tartottunk és tartunk tájékoztatókat, hogy a GINOP-5.3.1. iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokkal személyesen találkozhassunk és beszélgethessünk a lehetőségekről, megoldásokról.

JANUÁR 12. SZEGED

Az országjárást Szegedről indítottuk. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénytermében, a kamara együttműködésével láthattuk vendégül a résztvevőket és a sajtó munkatársait.

A rendezvényt Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna nyitotta meg a CSMKIK képviseletében. Ezután Balázs Tibor (SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány) és Kovács József (Consact Kft.) a program megvalósításában részt vevő Rugalmas vállalkozás projekt vezetőiként tartottak tájékoztatást a pályázat tartalmáról és lehetőségeiről. Előadásaik során elmondták, hogy a támogatás elosztása kétkörös pályázat keretében valósul meg. Az „A komponens” keretében a korábban szintén pályázati úton kiválasztott tanácsadó szervezetek elvégzik a jelentkező vállalkozások átvilágítását, és a rugalmas foglalkoztatás bevezetéséhez cselekvési tervet készítenek számukra. A „B komponens” keretében az átvilágított vállalkozások a cselekvési tervük alapján támogatást igényelhetnek a rugalmas foglalkoztatást elősegítő intézkedések, eszközbeszerzések megvalósítására.

A „B” komponens esetében csak azok a vállalkozások pályázhatnak majd, amelyek az „A” komponens keretében átvilágításra kerültek.

A Rugalmas vállalkozás program célkitűzése, hogy a konvergencia régiókban működő kis- illetve közepes vállalatok szakmailag magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.

A rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése Magyarországon nem csupán a munkaszervezést, a piaci, alkalmazkodóképességet, a versenyképesség növelését segíti elő, de lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek – ezek hiányában – távol maradnának a munkaerő-piactól. A kisgyermekesek, az idősödő munkavállalók, de sok megváltozott munkaképességű vagy idős, beteg hozzátartozót ápoló is szívesen vállalna munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha lenne rá lehetősége. A pályázat célja, hogy ezt a kettős előnnyel szolgáló lehetőséget teremtse meg, mind az említett munkaerő-piaci csoportok, mind a kkv-vezetők számára.

Nyitónapunkról több on-line hírcsatorna, televízió és rádió is beszámolt:

http://rugalmasvallalkozas.hu/sajtomegjelenesek

A NYITÓKONFERENCIA KÉPEKBEN

Kattintson a többi képért!

JANUÁR 21. ZALAEGERSZEG

Második állomásunk a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt. A kamara részéről Vörös Anikó és Verger Renáta nyújtott tájékoztatást a rendezvényre érkezett kis- és középvállalkozások számára.

Ezután Balázs Tibor és Kovács József tartott beszámolót a támogatás igénybevételének lépéseiről.

A tájékoztatók végén újra lehetőségünk nyílt személyesen elbeszélgetni az érdeklődő vállalkozások képviselőivel.

KÉPEK A ZALAEGERSZEGI WORKSHOPRÓL

Kattintson a többi képért!

TEGYÜK EGYÜTT RUGALMASSÁ A 2016-OS ÉVET!

 

Jöjjön el a Rugalmas vállalkozás további rendezvényeire! Igyekszünk az ország több pontján is lehetőséget biztosítani arra, hogy a program iránt érdeklődő vállalkozások minél kevesebb utazással, személyesen tájékozódhassanak a program céljairól, lehetőségeiről és a részételi feltételekről.

Következő rendezvényeink:

  • 2016. február 11. Kecskemét
  • 2016. február 18. Nyíregyháza
  • 2016. február 25. Szekszárd

Jelentkezési lap az alábbi linken elérhető:

http://rugalmasvallalkozas.hu/jelentkezesi-lap

 

A Rugalmas vállalkozás projektet a CONSACT Kft. - SEED Alapítvány konzorciumaként valósítjuk meg, komplex szervezet- és kompetenciafejlesztési szolgáltatásokat biztosítva a vállalkozásoknak.

Mihez szeretnénk segítséget nyújtani?

Hosszú távon:

  • a kkv-k vállalati munkaszervezési kultúrájának javításához;
  • a rugalmas munkaszervezési formák elterjesztéséhez;
  • a munka és a magánélet összehangolásához.

Rövidtávon:

  • meghatározott módszertannal a rugalmas foglalkoztatási módok bevezetéséhez;
  • a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok esélyeinek javításához;
  • a vállalkozások versenyképességének javításához.

Mottónk:

Rugalmasság – kulcs a vállalkozások sikerességéhez

 

RUGALMAS VÁLLALKOZÁS PROJEKT - GINOP 5.3.1- 14-2015-00036

Email: info@rugalmasvallalkozas.hu

Weboldal: http://rugalmasvallalkozas.hu

Kérjük, látogassa meg honlapunkat és kövessen minket új információkért a Facebookon is: https://facebook.com/rugalmas