fbpx Tematikus hírlevél a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” 2016. őszi tréningről | SEED Alapítvány

Tematikus hírlevél a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” 2016. őszi tréningről

Hírlevél sorszáma: 
190
Kiküldés dátuma: 
2016. szeptember 07, szerda

2016 október közepén indul a következő

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréning Budapesten

A „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program keretében 2016. október 17-én 12 napos kompetenciafejlesztő tréninget indítunk vállalkozó vagy vállalkozást tervező nőknek Budapesten

Tartalom:

 • Miért érdemes csatlakozni a programhoz?
 • Mit és hogyan?
 • Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel
 • Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis
 • Üzleti célú prezentáció
 • Időpontok és a képzések tartalma
 • Trénereink
 • A jelentkezés menete
 • A kiválasztás folyamata
 • A képzés díja
 • A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört
 • Képek

 

Miért érdemes csatlakozni a programhoz?

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által indított Dobbantó tréning célja, hogy felvértezze a résztvevőket azokkal az ismeretekkel, amelyek birtokában tervszerűen, tudatosan indíthatják el, és működtethetik vállalkozásukat, így magabiztosabban állhatnak helyt az üzleti világban.

A 12 napos Dobbantó képzés során a program tapasztalt trénereitől tanulhatnak többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá vállalkozásukkal kapcsolatos testreszabott tanácsokat is kaphatnak. A képzés végén a résztvevők elkészítik saját üzleti tervüket, amely jelentős mértékben növeli az indítandó vagy fejlesztendő vállalkozás sikerét, illetve elősegíti annak pénzügyi forrásteremtését.

A korábbi tréningek tapasztalataira építve, a vállalkozónők folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodva az új képzésben kiemelt figyelmet fordítunk a prezentációs technikák, valamint a digitális kompetencia fejlesztésére is. A tananyagok hatékony elsajátítását wiki alapú online tudásbázisunk teszi még hatékonyabbá. 

 

Mit és hogyan?

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” című program egy olyan intenzív, zárt csoportos kompetenciafejlesztő tréning, amely 20 vállalkozónő számára biztosítja a vállalkozásuk elindításához, fellendítéséhez, vagy újrastruktúrálásához szükséges szakmai ismereteket, kompetenciákat és szemléletet.  A tréning ötvözi a csoportmunkák segítségével elért „egymástól tanulást”, a trénerek által leadott, és az online rendszerben elérhető tananyagok által biztosított elméleti felkészítéssel, illetve a gyakorlati feladatok megoldásán és prezentálásán keresztül elért tapasztalati tanulással.  A tréning tananyagait, előadásait a vállalkozásfejlesztés területén elismert trénerek tartják. A tréning során a résztvevőknek el kell készíteniük tervezett vállalkozásuk üzleti modelljét, illetve tervét, melyet a csoport előtt egy általuk választott formában prezentálniuk is kell a képzés utolsó két napján.

 

Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel

A szolgáltatás célja az Ön vállalkozásának - amely lehet egy tervezés alatt lévő induló, vagy egy kiutat kereső meglévő vállalkozás is - üzleti modelljének közös átgondolása, és ennek alapján üzleti tervének elkészítése. A szolgáltatás alapja egy világszerte nemrégiben elterjedt új üzleti tervezési módszertan, a "Business Model Canvas", melynek során vizuálisan kerül feldolgozásra és elemzésre a vállalkozás minden lényegi működési eleme és ezek összefüggése.

 

Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis

Az együttműködést és tudásmenedzsmentet támogató online rendszer az ausztrál Confluence rendszerre épül, amelynek licenszét közhasznú nonprofit tevékenységünk elismeréseként térítésmentesen kaptuk meg. A mai üzleti világban elengedhetetlen, hogy állandóan elérhető, jól szervezett, és pontos információkkal rendelkezzünk, ráadásul ezeket az információkat kollégáinkkal és partnereinkkel együttműködve folyamatosan fejleszteni, alakítani tudjuk. A Confluence rendszer legnagyobb előnye, hogy minden felhasználója könnyedén hozzáteheti tudását, véleményét és tapasztalatait, ezáltal gazdagítva a közös tudásbázist, így egy mindig megújuló, közösen fejlesztett rendszer jöhet létre. Ez az elem a tudásátadáson és a kommunikáción felül hatékonyan, a gyakorlatban fejleszti a vállalkozónők digitális kompetenciáját is.

 

Üzleti célú prezentáció

A mai kor egyik legnagyobb kihívása és követelménye, hogy a vállalkozók hatékonyan „el tudják adni magukat”, azaz vállalkozásuk termékeit és szolgáltatásait. A tréningnek ezért fontos eleme a prezentációs technikák és előadásmód fejlesztése is, amely kompetencia nagyban hozzájárul a vállalkozónők versenyképességéhez.

 

Időpontok és a képzések tartalma

A képzések hétfőn 9-től 17 óráig tartanak, keddi napokon pedig 9-től 16 óráig. A 2016. október 17-én kezdődő tréningsorozat tematikája:

 • Ismerkedés bizalom megalapozása, vállalkozói készségek fejlesztések
  • 2015. október 17-18.
 • Marketing, online marketing
  • 2015. október 24-25.
 • Vállalkozásindítás, üzleti modellezés
  • 2015. november 2-3. (szerda-csütörtök)
 • Kisvállalkozói pénzügyek, tervezés, adózás, bankolás, finanszírozás
  • 2015. november 7-8.
 • Vállalkozások menedzsmentje
  • 2015. november 14.
 • Prezentációs felkészítés
  • 2015. november 15.
 • Üzleti tervek prezentációja
  • 2015. december 5-6.

 

Trénereink

 

Potápi Rita, a SEED külső szakértője, tanácsadó, tréner, közszolgálati-menedzser szakértő

Balázs Tibor, a SEED ügyvezető igazgatója, tanácsadó, tréner, mérnök, tanár, közgazdász

 

Kuzmi Enikő, a Budapest Bank szakértője

 

Soltész Anikó, a SEED Alapítvány korábbi ügyvezetője és kuratóriumi elnöke, vállalkozásfejlesztési szakértő

 

dr. Németh Zoltán, Enetha Learning Kft., tudásmenedzsment igazgató, prezentációs tréner

Balogh Beáta, BB Creates, Creator, online marketing szakértő, volt Dobbantós hallgató, Mensa HungarIQa tag

 

A képzés során a Budapest Bank szakembere is előadást tart egy alkalommal a kisvállalkozói pénzügyekről és hitellehetőségekről.

 

A jelentkezés menete

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 25. 23:59

A képzésre pályázni az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével lehet:

Jelentkezem a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningre.

 

A kiválasztás folyamata

A pályázatok elbírálásakor nem a pályázatok beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe! A kiválasztás során a vállalkozási ötlet életképességét, átgondoltságát, valamint a program és a vállalkozói lét iránti elkötelezettséget is vizsgáljuk. Utóbbi alatt azt is értjük, hogy a jelentkező vállalja, hogy legfeljebb egy napot hiányzik a képzésről, és akkor is csak nagyon indokolt esetben. Kérjük, hogy ezeket a döntést elősegítő — és a csoportba való bekerülés esélyét növelő — információkat feltétlenül ossza meg velünk a jelentkezési lap megfelelő pontjában!

 

A képzés díja

A képzés költségeihez jelképes 40.000 forint hozzájárulást kérünk, a tréning további költségeit a Budapest Bank finanszírozza. (A képzés piaci ára kb. 300 000 forint.) A jelentkezés befogadása után — amelyről e-mail értesítést küldünk — az önrészt a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 11702036-20721866 számú bankszámlájára kérjük átutalni, a számlát pedig az első képzési napon adjuk át.

A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik véglegessé. Kérjük, amennyiben a számla tulajdonosából nem derül ki, hogy ki a résztvevő, úgy a nevet adják meg az átutalás/befizetés közlemény rovatában. Számlát csak a számlatulajdonos nevére tudunk kiállítani! Az átutalt önköltséget lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni!

 

A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört

A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört, felszereltsége biztosítja a tanulási képességek kibontakoztatását. Az Oktatóközpont tudatosan kialakított világos, kulturált, barátságos, jól felszerelt, jó légkörű, kiváló közlekedéssel, Budapesten - a Hősök teréhez közel található. Maximum befogadóképessége 50 fő. Tréningekre és kiscsoportos munkákra egyaránt alkalmas. A kiszolgálóhelyiségek biztosítják a kényelmes étkezést és kávézást.

Felszereltsége: Légkondicionáló, projektor, Flip-chart tábla, audió-videó rendszerek; cd/dvd-lejátszó, gardróbszerkrény, 50 fő részére felszerelt kávézó.

Képek az Oktatóközpontról.

Elérhetősége: New Code Oktatóközpont 1063 Budapest, Munkácsy u 27. I.3. 

 

További információ

A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk:

 

Képek egy korábbi Dobbantó képzésről