fbpx Tematikus hírlevél a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningről | SEED Alapítvány

Tematikus hírlevél a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningről

Hírlevél sorszáma: 
144
Kiküldés dátuma: 
2013. október 15, kedd

Megújult tematikával, új trénerekkel indul a következő

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréning Budapesten

A „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program keretében 2013. november 4.-én Budapesten megújult tematikával és új trénerekkel 12 napos kompetenciafejlesztő tréninget indítunk vállalkozó vagy vállalkozást tervező nőknek.

Tartalom:

 • Miért érdemes csatlakozni a programhoz?
 • Mit és hogyan?
 • Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel
 • Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis
 • Üzleti célú prezentáció
 • Időpontok és a képzések tartalma
 • Trénereink
 • A jelentkezés menete
 • A kiválasztás folyamata
 • A képzés díja
 • A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört
 • Képek

 

Miért érdemes csatlakozni a programhoz?

A Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által indított Dobbantó tréning célja, hogy felvértezze a résztvevőket azokkal az ismeretekkel, amelyek birtokában tervszerűen, tudatosan indíthatják el, és működtethetik vállalkozásukat, így magabiztosabban állhatnak helyt az üzleti világban.

A 12 napos Dobbantó képzés során a program tapasztalt trénereitől tanulhatnak többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá vállalkozásukkal kapcsolatos testreszabott tanácsokat is kaphatnak. A képzés végén a résztvevők elkészítik saját üzleti tervüket, amely jelentős mértékben növeli az indítandó vagy fejlesztendő vállalkozás sikerét, illetve elősegíti annak pénzügyi forrásteremtését.

A korábbi tréningek tapasztalataira építve, a vállalkozónők folyamatosan változó igényeihez alkalmazkodva az új képzésben kiemelt figyelmet fordítunk a prezentációs technikák, valamint a digitális kompetencia fejlesztésére is. A tananyagok hatékony elsajátítását wiki alapú online tudásbázisunk teszi még hatékonyabbá. 

 

Mit és hogyan?

„Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” című program egy olyan intenzív, zárt csoportos kompetenciafejlesztő tréning, amely 20 vállalkozónő számára biztosítja a vállalkozásuk elindításához, fellendítéséhez, vagy újrastruktúrálásához szükséges szakmai ismereteket, kompetenciákat és szemléletet.  A tréning ötvözi a csoportmunkák segítségével elért „egymástól tanulást”, a trénerek által leadott, és az online rendszerben elérhető tananyagok által biztosított elméleti felkészítéssel, illetve a gyakorlati feladatok megoldásán és prezentálásán keresztül elért tapasztalati tanulással.  A tréning tananyagait, előadásait a vállalkozásfejlesztés területén elismert trénerek tartják. A tréning során a résztvevőknek el kell készíteniük tervezett vállalkozásuk üzleti modelljét, illetve tervét, melyet a csoport előtt egy általuk választott formában prezentálniuk is kell a képzés utolsó két napján.

 

Üzleti terv készítése vizuális üzleti modellezéssel

A szolgáltatás célja az Ön vállalkozásának - amely lehet egy tervezés alatt lévő induló, vagy egy kiutat kereső meglévő vállalkozás is - üzleti modelljének közös átgondolása, és ennek alapján üzleti tervének elkészítése. A szolgáltatás alapja egy világszerte nemrégiben elterjedt új üzleti tervezési módszertan, a "Business Model Canvas", melynek során vizuálisan kerül feldolgozásra és elemzésre a vállalkozás minden lényegi működési eleme és ezek összefüggése.

 

Online kollaborációs, wiki-alapú tudásbázis

Az együttműködést és tudásmenedzsmentet támogató online rendszer az ausztrál Confluence rendszerre épül, amelynek licenszét közhasznú nonprofit tevékenységünk elismeréseként térítésmentesen kaptuk meg. A mai üzleti világban elengedhetetlen, hogy állandóan elérhető, jól szervezett, és pontos információkkal rendelkezzünk, ráadásul ezeket az információkat kollégáinkkal és partnereinkkel együttműködve folyamatosan fejleszteni, alakítani tudjuk. A Confluence rendszer legnagyobb előnye, hogy minden felhasználója könnyedén hozzáteheti tudását, véleményét és tapasztalatait, ezáltal gazdagítva a közös tudásbázist, így egy mindig megújuló, közösen fejlesztett rendszer jöhet létre. Ez az elem a tudásátadáson és a kommunikáción felül hatékonyan, a gyakorlatban fejleszti a vállalkozónők digitális kompetenciáját is.

 

Üzleti célú prezentáció

A mai kor egyik legnagyobb kihívása és követelménye, hogy a vállalkozók hatékonyan „el tudják adni magukat”, azaz vállalkozásuk termékeit és szolgáltatásait. A tréningnek ezért fontos eleme a prezentációs technikák és előadásmód fejlesztése is, amely kompetencia nagyban hozzájárul a vállalkozónők versenyképességéhez.

 

Időpontok és a képzések tartalma

A képzések hétfőn 9-től 17 óráig tartanak, keddi napokon pedig 9-től 16 óráig. A 2013. november 4-én kezdődő tréningsorozat tematikája:

 • Vállalkozói készségek fejlesztése
  • 2013. november 4-5. (hétfő-kedd)
 • Marketing, online marketing
  • 2013. november 11-12. hétfő-kedd)
 • Vállalkozásindítás, üzleti modellezés
  • 2013. november 18-19. (hétfő-kedd)
 • Kisvállalkozói pénzügyek, adózás, finanszírozás
  • 2013. november 25-26. (hétfő-kedd)
 • Vállalkozások menedzsmentje, prezentációs technika
  • 2013. december 2-3. (hétfő-kedd)
 • Üzleti tervek prezentációja
  • 2013. december 9-10. (hétfő-kedd)

 

Trénereink

 

Soltész Anikó, a SEED volt ügyvezető igazgatója, tanácsadó, tréner, jogász, közgazdász, szociológus

 

Balázs Tibor, a SEED ügyvezető igazgatója, tanácsadó, tréner, mérnök, tanár, közgazdász

 

Potápi Rita, a SEED külső szakértője, tanácsadó, tréner, közszolgálati-menedzser szakértő

 

Györfi Gyula, Vi-kon Euro Kft. Szekszárd, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, tréner, oktató

 

dr. Németh Zoltán, Enetha Learning Kft., tudásmenedzsment igazgató, prezentációs tréner

 

Szabó Szilvia, Tailor Marketing, ügyvezető igazgató, A Magyar Marketing Szövetség Zöld Marketing Tagozatának szakmai vezetője

 

A képzés során a Budapest Bank szakembere is előadást tart egy alkalommal a kisvállalkozói pénzügyekről és hitellehetőségekről.

 

A jelentkezés menete

Jelentkezési határidő: 2013. október 21. 24.00 óra

A képzésre pályázni az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével lehet:

Jelentkezem a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” tréningre.

 

A kiválasztás folyamata

A pályázatok elbírálásakor nem a pályázatok beérkezésének sorrendjét vesszük figyelembe! A kiválasztás során a vállalkozási ötlet életképességét, átgondoltságát, valamint a program és a vállalkozói lét iránti elkötelezettséget is vizsgáljuk. Utóbbi alatt azt is értjük, hogy a jelentkező vállalja, hogy legfeljebb egy napot hiányzik a képzésről, és akkor is csak nagyon indokolt esetben. Kérjük, hogy ezeket a döntést elősegítő — és a csoportba való bekerülés esélyét növelő — információkat feltétlenül ossza meg velünk a jelentkezési lap megfelelő pontjában!

 

A képzés díja

A képzés költségeihez jelképes 30.000 forint hozzájárulást kérünk, a tréning további költségeit a Budapest Bank finanszírozza. (A képzés piaci ára kb. 300 000 forint.) A jelentkezés befogadása után — amelyről e-mail értesítést küldünk — az önrészt a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 11702036-20721866 számú bankszámlájára kérjük átutalni, a számlát pedig az első képzési napon adjuk át.

A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik véglegessé. Kérjük, amennyiben a számla tulajdonosából nem derül ki, hogy ki a résztvevő, úgy a nevet adják meg az átutalás/befizetés közlemény rovatában. Számlát csak a számlatulajdonos nevére tudunk kiállítani! Az átutalt önköltséget lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni!

 

A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört

A New Code Oktatóközpont hangulata garantálja a jó légkört, felszereltsége biztosítja a tanulási képességek kibontakoztatását. Az Oktatóközpont tudatosan kialakított világos, kulturált, barátságos, jól felszerelt, jó légkörű, kiváló közlekedéssel, Budapesten - a Hősök teréhez közel található. Maximum befogadóképessége 50 fő. Tréningekre és kiscsoportos munkákra egyaránt alkalmas. A kiszolgálóhelyiségek biztosítják a kényelmes étkezést és kávézást.

Felszereltsége: Légkondicionáló, projektor, Flip-chart tábla, audió-videó rendszerek; cd/dvd-lejátszó, gardróbszerkrény, 50 fő részére felszerelt kávézó.

Képek az Oktatóközpontról.

Elérhetősége: New Code Oktatóközpont 1063 Budapest, Munkácsy u 27. I.3. 

 

További információ

Kérdéseivel forduljon bizalommal Potápi Ritához, a dobbanto@seed.hu e-mail címen.

 

Képek előző Dobbantó képzésről 2013-ban