fbpx Hogyan lehet mentort választani online térben - április 21-én kipróbáltuk | SEED Alapítvány

Hogyan lehet mentort választani online térben - április 21-én kipróbáltuk

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében 2020. április 21-én harmadik alkalommal került sor mentorválasztó rendezvényre, viszont ez volt az első esemény, ami online formában valósult meg. 

A megváltozott körülményekhez igazodva mind a mentorok, mind a mentoráltak rugalmasan és nagyon pozitívan álltak az online mentorválasztó rendezvény gondolatához és ennek köszönhetően egy nagyon jókedvű és tartalmas esemény megrendezésére kerülhetett sor, amelyen több mint 40 mentorált és 20 mentor vett részt. 

A mentoroknak és a leendő mentoráltaknak a találkozó előtt lehetőségük volt egymás írásos bemutatkozóit megtkinteni a mentorprogram résztvevők számára létrehozott platformon. Így a „személyes” találkozó előtt már elkezdődhetett az ismerkedés, amely az online találkozón folytatódott. A mentorok rövid bemutatkozójuk után örömmel válaszoltak a mentoráltak kérdéseire, amiből nem volt hiány. 

Többen voltak kíváncsiak arra, hogy mire büszkék a mentorok saját vállalkozói életútjukban, miben tudnak segítséget nyújtani a mentoráltaknak, hogyan lehet sikeres egy vállalkozó a nehéz helyzetek ellenére is. 

„Épp most győzzük le a földrajzi távolságokat” – hangzott el arra a mentorált által feltett kérdésre a válasz, hogy a földrajzi távolság mekkora akadályt jelent egy mentor-mentorált kapcsolatban. A mentorok egybehangzó álláspontja szerint bár a személyes találkozásnak nyilvánvalóan nagy jelentősége van, az online tér adta lehetőségek használatával mindent megtesznek azért, hogy a mentorálási folyamat sikeres legyen.

Az eseményt követően került sor a mentorválasztásra melyet követően hamarosan megindulhat a közös munka mentor és mentorált között.