fbpx Olasz módszert honosít a SEED | SEED Alapítvány

Olasz módszert honosít a SEED

DEMETRAE

A mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalok pályaválasztását könnyíti meg az az olasz módszer, amelyet a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szakértői szeretnének a magyarországi gyakorlatba is átültetni. Az uniós országok szakemberei legközelebb Budapesten találkoznak.

A spanyolországi Murciában a magyarok mellett litván, olasz, spanyol és román szakemberek vettek részt azon a nemzetközi találkozón, amelynek fő célja volt, hogy a mezőgazadasági oktatás és szakképzés területén speciális, minden országban alkalmazható pályaválasztást segítő módszertant dolgozzanak ki. A program különlegessége, hogy a nemek szerinti specifikus elemek beépítésével teszi még gyakorlatiasabbá a tanácsadás folyamatát.

A DEMETRAE (GenDer GuidancE to enhance and support woMEn choices in the AgriculTuRAl field pathways and tools for Education and Vocational systems) azaz a “Pályaválasztási döntést előkészítő és segítő módszertan nemek szerint specifikus elemeinek kidolgozása a mezőgazdasági oktatás és szakképzés területén” című projektben résztvevők második alkalommal találkoztak Murciában május végén.