fbpx Születésnapi ünnepség a Gazdasági Minisztérium Könyvtárában | SEED Alapítvány

Születésnapi ünnepség a Gazdasági Minisztérium Könyvtárában

Patinás körülmények között, kellemes hangulatban, nagy sikerrel zajlott le a SEED Alapítvány ünnepi – „20 év – 20 esemény” elnevezésű – programsorozatának nyitó rendezvénye. A szakmai programokkal gazdagított születésnapi partit Vecsenyi János, a kuratórium elnöke nyitotta meg. Megnyitójában tolmácsolta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter úr köszöntő szavait is, aki hivatalos külföldi útja miatt nem tudott személyesen jelen lenni.

Vecsenyi János – aki az alapítás óta tagja az alapítvány kuratóriumának – személyes elemekkel színesített emlékezésben számolt be a hőskorról, a szervezet nevének születéséről, a helyi vállalkozásfejlesztési központok hálózatának létrehozása után szükségessé vált stratégiaváltásról, valamint az azóta eltelt időszak sok-sok sikeréről.

Megszólaltak, és méltatták a SEED Alapítvány magas szakmai színvonalú munkáját, a magyarországi piacgazdaság megszilárdításáért, a fenntartható gazdaságért és az esélyegyenlőségért tett erőfeszítéseit az Amerikai Egyesült Államok, valamint a Holland Királyság Budapesti Nagykövetségeinek magas beosztású munkatársai. Ezúton is köszönjük John Balina kulturális attasé, Steven T. Weston, gazdasági tanácsos, valamint Elzo Molenberg első titkár urak köszöntő sorait.

Laczkó Zsuzsa igazgatóhelyettes kísérelte meg azt a csaknem lehetetlen faladatot, hogy 15 perces prezentációban foglalja össze az alapítvány 20 évének legfontosabb történéseit. Előadását a bejegyzés napján megjelent napilapokból szemezgetett hírekkel színesítette, amelyeket hallva a közönség időnként úgy érezte, hogy ma már egy egészen más világban élünk (hiszen külpolitikai jogász szakértőt kérdeztek meg arról, hogy Magyarország lehet-e egyszerre a NATO és a Varsói Szövetség tagja), időnként pedig úgy, hogy nem változott semmi (hiszen 1990-ben is botrány volt az érettségi körül).

Ezt követően három, az alapítvánnyal ma is szoros kapcsolatot ápoló korábbi ügyfelünkkel beszélgetett Veress Ágnes, a Magyar Rádió riportere, aki maga is vett már részt SEED-tréningen. Beszélgetőpartnerei – Nádas Mihályné az Arundó Kft., Bernáth Ágota a Bervina Hajtástechnikai Kft., valamint Horváth Gyula az NHK Nap-hegy Kiadó Kft. tulajdonosa és vezetője – meleg szavakkal méltatták a SEED-től kapott segítséget. A beszélgetés legfőbb konklúziója az volt, hogy bár mindhárman eltérő motivációból és körülmények között hozták létre vállalkozásukat, a folyamatos szakmai segítség és emberi bátorítás valamennyiük számára nélkülözhetetlen volt.

A rendezvényen jelent meg először a nyilvánosság előtt az alapítvány frissen kinevezett ügyvezető igazgatója, Maróczi Imre, aki prezentációjában a jelenleg formálódó új elképzelések legfontosabb elemeit jelentette be. A SEED a jövőben is kiemelt célcsoportjának tekinti a családi vállalkozásokat és a vállalkozónőket. A jelenlegi gazdasági helyzetben tovább kíván küzdeni a munkanélküliség ellen az életképes ötlettel rendelkezők önfoglalkoztatóvá válásának segítésével, valamint minden eddiginél fontosabbnak tartja az esélyegyenlőség előmozdítását.

A rendezvényt három fiatal muzsikus – Valkó Béla (gordonka), Veér Bertalan (hegedű) és Puss Ferenc (hegedű) – kellemes kamarakoncertje, valamint pezsgős koccintás és az elmaradhatatlan születésnapi torta zárta.

A témában megjelent cikkek: