fbpx SEED hírlevél - 2013. február 5. | SEED Alapítvány

SEED hírlevél - 2013. február 5.

Hírlevél sorszáma: 
117
Kiküldés dátuma: 
2013. február 05, kedd
     
117. szám, 2013.02.05.  
 
Küldetésünk, hogy segítsük a vállalkozások
és civil szervezetek fenntartható fejlodését,
az esélyegyenloség érvényesülését.
 
  Ha az e-mail rendszere nem jeleníti meg jól ezt a hírlevelet, klikkeljen ide  
 

"Probléma vagy versenyelőny? Kisgyermekes szülők újonnan vagy újbóli alkalmazása"

2013. február 1-én a Gyerevissza Programba bejelentkezett munkáltatókkal közösen érdekes vita keretében lezajlott a program első fóruma. Előadónk Dr. Fodor T. Gábor sikeres munkajogi előadó mind hazai, mind nemzetközi szinten, munkajogi tárgyú cikkek szerzője magyar és angol nyelven, különböző szaklapokban rendszeresen publikál.

 Részletek...

 

Felhívás Jó gyakorlatok bemutatására

Keressük azokat a vállalatokat és vállalkozásokat, aki jó példájuk bemutatásával segítenék a GYES-ről, GYED-ről visszatérőkkel kapcsolatos munkáltatói szemléletváltást. Az adott példáról interjút készítünk a vállalkozás vezetőjével vagy HR- szakemberével és tematikus weboldalon mindenki számára elérhetővé tesszük. Érdeklődni és jelentkezni a gyerevissza@seed.hu email címen Potápi Ritánál lehet.

 

 

Felhívás munkáltatóknak „A vállalati felelősségvállalás emberi oldala” fórum sorozat és támogatott képzésekben való részvételre

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési alapítvány szervezésében 2013-ban szakmai fórum sorozaton és képzéseken vehetnek részt „A vállalati felelősségvállalás emberi oldala” téma iránt érdeklődő cégek, szervezetek. A SEED Alapítvány több mint két évtizedes vállalkozásfejlesztési tevékenységének meghatározó eleme a vállalkozói kultúra fejlesztése, aminek szerves része a társadalmi és környezeti felelősségvállalás tudatos kezelése. Hiszünk benne, hogy a valódi felelősségvállalás saját szervezeten belüli megjelenése elengedhetetlen, így a munkavállalókkal való bánásmód meghatározó jelentőséggel bír. Legyenek Önök is részesei ennek a folyamatnak!

 Részletek...

 

Jelentkezés leendő mentoroknak

Már érezte Ön is, hogy milyen nagy segítség lett volna vállalkozása elindításakor, ha valakit kérdezhet? Ha valaki őszintén elmondta volna, hogy a kudarcokból mit tanult és hogyan lett végül sikeres? Ha bármikor is ez a gondolat átsuhant Önben és most már régóta vállalkozását vezeti, akkor itt az idő, hogy megadja másnak ezt a kivételes lehetőséget! Keressük azokat a vállalkozókat, akik tapasztalataikkal mentorként szívesen segítenék kezdő vállalkozók mentorálását, azaz vállalkozásuk elindítását és segítését. A jelentkezés nem jelenti egyben a mentorrá válást. A kiválasztás több lépésben történik, ennek első lépése a jelentkezés. Minden jelentkezőnek válaszolni fogunk a határidő lejárta után. Jelentkezési határidő: 2013. február 15. Online jelentkezés itt.

 

Családi vállalkozások jelentkezését várjuk!

A PwC nemzetközi kutatása alapján 30 ország 1952 családi vállalkozását kérdezték meg egy nemzetközi kutatás során, hogyan látják a jövőjüket. Az eredmény: a családi cégek tulajdonosai világszerte növekedést várnak, és a legnagyobb kihívás számukra a tehetséges munkaerő toborzása, illetve az utódlás megtervezése. Meghosszabbítottuk a családi vállalkozások tulajdonosainak kiírt felhívásunkat!

 Részletek...

 

Vállalkozói képzés a Gyerevissza Programban

Az első vállalkozói képzésen - amely a SEED Alapítvány 90 órás tematikájának fejlesztetett változata kimondottan a GYES-ről, GYED-ről igényeihez és szükségleteire épül - tizenkilenc fővel indult el január közepén és a következő hat hétben heti két napos tréning modulok szerint folytatódik március elejéig. A résztvevők az eddig történtek alapján önmaguk vállalkozói tulajdonságaival szembesültek, majd vállalkozási ötletüket vizsgálták meg életképességi szempontból.

 Részletek...

 

Felkerültek a TEDXSomlóiStWomen videói

2012. december másodikán újabb TED-szellemiségű konferencia jelent meg Magyarországon: a TEDxSomlóiStWomen teltházas első rendezvényét a nemzetközi TEDxWomen licenc alapján a Gellért-hegyen található Balassi Intézetben szervezték meg nagy érdeklődés mellett. A résztvevők bekapcsolódhattak az Egyesült Államokban zajló központi rendezvény eseményeibe, ugyanakkor olyan nagyszerű, inspiráló magyar előadókat hallgathattak, akiknek gondolatait érdemes megosztani és terjeszteni az egész világban. Az első szekcióban olyan hazai vállalkozónők álltak a magyar TEDxWomen színpadára december 2-án, akik mertek bátrak és mások lenni. Példaértékű nők, akik maguk váltak a változássá, amelyet látni akartak a világban. A rendezvény főtámogatója a SEED Alapítvány volt. Az alábbi linken már elérhető a rendezvényen elhangzott legtöbb előadás.

Részletek...

 
     
 
Leiratkozáshoz küldjön egy e-mailt a seed-hirlevel-unsubscribe@seed.hu címre.

Elérhetőség:
Cím: 1024, Budapest, Rómer Flóris u. 22-24. V/15.
Telefonszámok: (+361) 212 2179, (+361) 316 4987, +36 30 435-5317
Fax: (+361) 315 0195
Központi e-mail cím: seed@seed.hu
web: www.seed.hu
Ezt a hírlevelet azért kapta, mert korábban már kért tőlünk ajánlatot, rendelt, regisztrálta magát a honlapunkon, részt vett rendezvényünkön vagy személyes ismeretség révén került velünk kapcsolatba.